Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya çıktı


     24 Haziran 2018 tarihinde  yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.                               .
     2 Mayıs 2018 Çarşamba günü askıya çıkan seçmen listeleri 12 Mayıs 2018 tarihinde saat 17.00’ye kadar askıda kalacak.                    .
     Muhtarlar seçmen listelerinin askıya çıkarıldığı ve askıdan indirildiğine dair bir tutanak düzenleyerek Askı listelerini 14 Mayıs 2018 tarihinde Seçim Kurulu Başkanlıklarına teslim edecek-
ler.                                         .
    Seçmenlerin dikkat etmesi gereken hususlar şöyle:  .
     1- Seçmen niteliği olup listede ismi bulunmayanlar,
     2- Birinci oylamada 24.06.2000, ikinci oylamada 08.07.2000 tarihinde ve öncesi doğanlar,                                   .
     3- Başka muhtarlık bölgesi askı listesinde olup da sürekli oturmak amacıyla askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler,                    .
     4- Öğrenci olup, seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerde oylarını kullanmak isteyenler,          .
     5- Askı listelerine ait kimlik bilgilerinde yanlışlık yada eksiklik bulunanlar,        .
     6- Nüfus olay bilgileri değişenler, Şarköy Nüfus Müdürlüğüne Başvurmaları gerekmektedir.                              .
   7- Birinci oylamada 24 Haziran 2018, ikinci oylamada 8 Temmuz 2018 tarihi itibariyle askerlikten terhis olup da, silah altında bulunmaları nedeniyle askı listesinde kaydı bulunmayan ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanlar,          .
     8- Kamu Hizmetlerinden yasaklı bulunması nedeniyle listede ismi bulunmayan ve kayıtları dondurulmuş bulunan, yasaklılık süresi sona
erenler,                                 .
     9- Kısıtlama kararı kesinleşenler,                                .
     10- Kasıtlı suç nedeniyle haklarında verilen mahkumiyet kararları kesinleşmekle infaz kurumuna alınmayan vey koşulla salıverilen,cezası ertelenen hükümlülerin,                                        .
     11- Seyar Sandıklarda oy kullanabilmeleri için yatağa bağımlı seçmenlerin, yatağa bağımlı raporu ile, Şarköy İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.             .





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski